依莉詩彈出拜年!15分鐘整 Hologram 利是封

記得一年前出過文教人 $0 整 Hologram 短片,其實只要一塊膠片同係手機下載「Holapex Hologram Video Maker」就搞掂,有興趣可以係 google 搵篇我篇文 (呢度就唔登 link 啦),不過就算學極唔識整都唔緊要!依家係新城市廣場消費滿 $1500,就有專人幫你拍埋整埋。我依莉詩當然要去玩下啦!

專人拍攝30秒賀年片

雖然依家先講 Hologram 有啲 out out 哋,不過小朋友收到一個有真人出嚟同你拜年嘅利是封應該會覺得幾得意。只要係新城市廣場消費滿 $1500,就會有專人幫你拍攝 30秒短片,並製作成一套含 Hologram 立體投射影像效果嘅利是封,等你彈出利是封同佢哋拜年。(唔知見到我個樣彈出嚟會唔會想打人呢!呵呵~)

▲ 一套有 8個利是封同 8塊 Hologram 投影膠片,因為膠片係銀色,所以比平時用透明膠片反射得更好,就算光嘅環境睇到幾清楚架!

 

▲ 係拎利是封之前要先拍一段 30秒嘅短片,記得要係入要之前諗好台詞啊!得兩次機會架咋!對住個鏡頭真係唔知講咩好,咩四字詞都搬晒出嚟。攝影師哥哥就教我,如果諗唔到嘅話,最尾就講「恭喜恭喜」,又真係幾 work 波!

▲ 係出現影下相,等10分鐘左右就會收到利是封同 QR code,只要用手機一掃就睇到條片了!(當然要裝咗 QR code Reader 先啦!)

▲ 放塊膠片係中間就睇到迷你版嘅自己拜緊年啦!係咪巧得意呢?不過…利是封幾花巧,都唔及個饀吸引嘅~

▲ 講完有咩玩,對一班唔消費,志在下行商場影下相嘅朋友就可能有啲失望,因為今次嘅影相位唔多。其中一個就係用 8大幸福之花砌成嘅涼亭,底炒上去都 OK 見得人架!

新年氣氛 ★★☆☆☆

必影指數 ★☆☆☆☆

必玩指數 ★★★☆☆

 

日期:1月11日至1月27日
時間:下午3時至9時
地點:新城市廣場一期三樓



About 依莉詩
網媒出身嘅 90後,抱住「試咗先講」嘅精神。終日飲飲食食、遊走各大商場、小店尋找好去處。